Gietijzeren tajines
De tajine vind zijn oorsprong in de Noord-Afrikaanse keuken. Grofweg zijn er twee soorten tajines: één van aardewerk en één van gietijzer. Beide producten hebben hun eigen unieke voor- en nadelen. Wil je weten waarom een gietijzeren tajine ideaal is om de lekkerste tajinegerechten mee te maken? Lees onderaan de pagina meer over het koken met een gietijzeren tajine en bekijk alle tajines.
Filter
Merk
Alle merken
Le Creuset
Prijs
van € tot €Diameter pan bodem
Alle diameters
Ø27cm
Ø31cm
Ø35cm
Kleur
Alle kleuren
Rood
Filter toepassen
Een gietijzeren tajine: de voordelen
De materialen aardewerk en gietijzer zijn natuurlijk erg verschillend. Voor een ultieme smaakervaring wordt er bij de meeste tajines gebruik gemaakt van een gietijzeren bodem en kegel van traditioneel aardewerk. Waarom een gietijzeren bodem? De voordelen hiervan zijn:
- Een tajine met gietijzeren bodem kan op iedere warmtebron gebruikt worden. Een traditionele tajine van aardewerk kan bijvoorbeeld niet op een inductie kookplaat gebruikt worden.
- Doordat de gietijzeren bodem de warmte mooi verdeeld wordt het gerecht heerlijk zacht en goed gaar.
- Het materiaal gietijzer is duurzaam, het gaat bij goed gebruik namelijk generaties mee. Wanneer je de bodem van een tajine van aardewerk niet weekt kan het door de droogte eenvoudig scheuren op het fornuis.