Home » Gietijzeren pannen » Gietijzeren tajine

Gietijzeren tajines

De tajine vind zijn oorsprong in de Noord-Afrikaanse keuken. Grofweg zijn er twee soorten tajines: één van aardewerk en één van gietijzer. Beide producten hebben hun eigen unieke voor- en nadelen. Wil je weten waarom een gietijzeren tajine ideaal is om de lekkerste tajinegerechten mee te maken? Lees onderaan de pagina meer over het koken met een gietijzeren tajine en bekijk alle tajines.

Een gietijzeren tajine: de voordelen

De materialen aardewerk en gietijzer zijn natuurlijk erg verschillend. Voor een ultieme smaakervaring wordt er bij de meeste tajines gebruik gemaakt van een gietijzeren bodem en kegel van traditioneel aardewerk. Waarom een gietijzeren bodem? De voordelen hiervan zijn:

  • Een tajine met gietijzeren bodem kan op iedere warmtebron gebruikt worden. Een traditionele tajine van aardewerk kan bijvoorbeeld niet op een inductie kookplaat gebruikt worden.
  • Doordat de gietijzeren bodem de warmte mooi verdeeld wordt het gerecht heerlijk zacht en goed gaar.
  • Het materiaal gietijzer is duurzaam, het gaat bij goed gebruik namelijk generaties mee. Wanneer je de bodem van een tajine van aardewerk niet weekt kan het door de droogte eenvoudig scheuren op het fornuis.